Besparen op je motorverzekering

Een motor rijden is erg leuk maar er komt een hoop bij kijken. Een verzekering motor berekenen is een goede eerste stap om te kijken naar het algehele kostenplaatje. Want naast het aanschaffen van een motor, de rijlessen, het examen, de helm en extra spullen en de belasting heb je ook een verzekering nodig om goed voorbereid de weg op te kunnen. Vaak kun je nog het een en ander besparen op je motorverzekering all risk. 

 

Schadevrije jaren koppelen

 Wat een handige optie is als je zowel op een motor als een ander voertuig rijd zoals in een auto, is het koppelen van je schadevrije jaren. Met het opbouwen van schadevrije jaren verdien je kortingen op je verzekering. Niet alle verzekeringen staan dit jammer genoeg toe, check daarom ook van te voren of de verzekering die je wilt afsluiten dit toestaat. Je kunt namelijk een combi deal krijgen voor motoren. Dit kan een hele hoop geld schelen.

 

Een winterstop inlassen

In de winter is het erg koud buiten, ziet alles er een stuk grouwer en somberder uit en kan het vaak glad zijn. Veel mensen kiezen er dan voor om geen motor te rijden tijdens de winter. Dit is ook een stuk beter voor de motor zelf omdat deze niet hoeft te dealen met de barre omstandigheden. Wanneer je niet tijden de winter gebruikt maakt van je motor is het een goed idee om een winterstop te activeren op de motor verzekering. Zo betaal je een heel stuk minder, vaak begint de winterstop al met een korting van 10% op de jaarpremie. De winterstop loopt bij de meeste verzekeraars vanaf 15 december tot en met 1 maart. Dat is natuurlijk wel een poosje en tijdens deze periode kun je dan ook niet de weg op omdat de verzekering dat niet dekt. 

 

Blijf vergelijken

Verzekeringen hebben vaak kortingen die alsmaar blijven veranderen. Het ene jaar betaal je een stuk meer dan het andere. Soms heeft het veel profeit om van verzekering te wisselen. Daarom is het zeker raadzaam om altijd te blijven vergelijken.

Geef een reactie