Gezellig rondom het kampvuur in de frisse herfstavonden; alternatieven

Niets zo lekker als gezellig samen rondom een kampvuurtje te zitten buiten in de openlucht. Een gezellig muziekje erbij, een warm drankje en marshmallows om aan een stok te prikken; het ideale recept voor een gezellige avond. Voor de mensen die wel van de geur van brandend hout houden, maar niet per se iedere avond rondom een kampvuur willen doorbrengen zijn er andere mogelijkheden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een goede BBQ-geur of van een hottub gestookt op hout?

 

Een houten hottub in de tuin

In de wat koudere middagen is het nog steeds heerlijk vertoeven in een verwarmde hottub. Een houten hottub is daarnaast een echte eyecatcher in jouw tuin en is perfect geschikt voor het doorbrengen van een relaxte middag. Doordat je op hout stookt heb je eigenlijk geen energiekosten voor het verwarmen van het water. Het kost misschien een klein beetje meer tijd totdat het bad is opgewarmd, maar in ruil daarvoor creëer je wel een authentieke sfeer. Met de heerlijke geur van hout die je tuin vult waan je jezelf in de Zweedse bossen. Perfect voor een datemiddag in je eigen achtertuin, bijvoorbeeld met een lekker koud glas witte wijn en een kaasplankje.

 

Barbecueën met het hele gezin in de achteruin

Met een Ofyr BBQ kan je lekker kokkerellen in je eigen achtertuin van een op hout gestookte barbecue. Deze barbecue is daarnaast een plezier om naar te kijken en functioneert ook als vuurschaal. Je hoeft geen kampvuur meer te bouwen, want de warmte straalt tot ongeveer twee meter rondom het vuur. Perfect om je warm te houden tijdens de wat frissere avonden! Barbecueën is niet langer alleen maar iets voor in de zomer. Met een overkapping en een warmtelamp of een dekentje is het prima vertoeven buiten, ook als de temperaturen wat zakken.

 

Fakkels ter verlichting

Het geeft misschien niet zoveel verwarming als een kampvuur, maar fakkels verlichten je tuin wel op een sfeervolle manier. Als je voor Zweedse fakkels gaat, geven deze nog redelijk wat warmte af ook. Een Zweedse fakkel is een rechtopstaand stuk boomstam dat van binnenuit opbrandt. Zorg er wel voor dat de ondergrond niet brandbaar is, zodat het vuur zich niet over de grond kan verspreiden.

 

Ook tijdens de wat koudere avonden kan je nog prima genieten van je tuin. Met een houten hottub blijf je bijvoorbeeld lekker warm. Met een barbecue geniet je van een lekkere maaltijd, terwijl het vuur je daarnaast heerlijk warm houdt. Zweedse fakkels verlichten niet alleen je tuin, maar geven ook warmte af. Uiteraard is een kampvuur ook altijd nog een goed alternatief.

Geef een reactie