Hoe hoog mag je schutting zijn?

Ben je van plan om een schutting te bouwen? Dan zijn er natuurlijk een paar zaken die je in orde moet maken. Het eerste wat je moet doen is om vast te stellen van welk materiaal je schutting gemaakt moet worden. Als je dit hebt bepaald dan kom je steeds dichter bij van huis om je schutting af te maken. Een ander punt waar je ook aandacht moet besteden is hoe hoog je schutting moet zijn. Wil je weten hoe hoog je schutting moet zijn, dan zal je bij het lezen van dit artikel achter het antwoord komen. 

Officiële hoogte 

In Nederland zijn er wettelijke randvoorwaarden geschept om je horizontale schutting te maken. Dat wil zeggen dat je bij het maken van een schutting rekening hiermee moet houden. Indien je dit niet doet, dan kan je in problemen komen met je gemeente. Ben je van plan om een schutting te bouwen, dan moet je zeker rekening houden met het volgende: Indien het om de achterkant van je woning gaat, mag je schutting een hoogte hebben van maximaal 2 meter. Wanneer we het hebben over een schutting aan de voorzijde van je huis, dan mag er een maximale hoogte van 1 meter worden aangehouden. Wel moet je ervan op de hoogte zijn dat je gemeente altijd het recht heeft om andere of extra regels te hanteren. Het is je dus aangeraden om eerst even te controleren met de gemeente indien je van plan ben om een schutting te maken. De officiële regels voor het maken van een schutting kun je terugvinden in het bestemmingsplan. Naast het bestemmingsplan kun je deze ook vinden in de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV). 

Hoogte in de achtertuin

Wanneer het gaat om een schutting in de achtertuin of aan de zijkant van je woning tussen de tuin en de buren, mag er een schutting gebouwd worden tot een maximale hoogte van 2 meter. Indien je voor een schutting wil gaan die ietwat hoger ligt, dan moet je vergunning hiervoor aanvragen. Wil je een ander alternatief, dan kun je ervoor kiezen om een haag of een heg te plaatsen. Hiervoor geldt er namelijk geen maximale hoogte. Waar je wel rekening moet houden is dat een haag of een heg niet te dicht bij de erfgrens geplaatst moet worden. Als je al deze punten in acht houdt, dan kun je zorgeloos doorgaan met de bouw van je schutting. Op hilhouttuinhout.nl kun je terecht voor meer info omtrent de bouw van een schutting. 

 

Geef een reactie