Spullen om je kat lekker bezig te houden

Een kat kan iemand vaak gezelligheid bieden, je stress verminderen, opvrolijken en je kunt er lekker mee knuffelen. Genoeg redenen dus om een kat te willen. Buiten dat het voor jouzelf fijn kan zijn om een kat te hebben, is het voor de kat zelf ook fijn als er genoeg te doen is. Hierbij komt kattenspeelgoed goed van pas. 

Kattenspeelgoed hoeft niet ingewikkeld te zijn

Als je geen kattenspeelgoed hebt voor jouw kat, dan gaat jouw kat zich vervelen. Het is daarnaast ook van belang dat je een goede verzorging kunt bieden aan een kat en daar hoort kattenspeelgoed bij. Vaak zijn simpele speeltjes, zoals een balletje of een veertje al genoeg om je kat helemaal blij te maken. Een uitgebreid spel zal dan ook niet echt effectief zijn. Hier hoeft dus niet veel geld aan te pas te komen. Een kat wordt vaak actief van speeltjes, dus anders dan bij een hond zal het jouw kat niet rustig maken. Het is echt bedoeld om jouw kat een bezigheid te geven waar hij blij van wordt. Iedereen weet dat katten dol zijn op muizen. Je wilt natuurlijk geen echte muis in je huis hebben. Een stoffen muis waarmee jouw kat kan spelen is dan ook een leuke vervanging. Een leuke en simpele oplossing kan bijvoorbeeld ook een stokje met een sliert eraan zijn. Hiermee kan je ook leuk spelen met je kat. 

Geef een stukje uitdaging aan jouw kat

Niet alleen het plezier dat jouw kat aan speelgoed beleefd is belangrijk. Een stukje ontwikkeling en uitdaging kan zeker geen kwaad. Het is tegelijkertijd ook een goede test om te ontdekken of jouw kat een bepaalde opgave goed kan uitvoeren. Een voorbeeld hiervan is een bak met verschillende knopjes. Jouw kat moet er dan achter komen welke knop hij moet indrukken om een snoepje te krijgen. Daarnaast heb je ook een speeltje waarbij je verschillende vakjes hebt waar brokjes in verstopt zitten. Jouw kat moet er dan achter komen in welke vakjes deze brokjes verstopt zitten en deze eruit halen. Een hele dus. Dit zijn natuurlijk een paar voorbeelden, maar er zijn nog genoeg andere mogelijkheden om jouw kat bezig te houden. 

Meer dan speelgoed

Naast het speelgoed kan je ook aan andere bezigheden denken voor jouw kat. Kijk bijvoorbeeld eens naar een krabpaal. Dit is goed voor de nagels van jouw kat en geeft daarnaast ook de mogelijkheid om het natuurlijke instinct van een kat te uiten. Namelijk, krabben. 

Geef een reactie