Verhuizen en settelen, dat doe je zo

Als je al jaren op dezelfde plek woont, is het best spannend wanneer je (weer een keer) gaat verhuizen. Zeker wanneer dit je eerste keer is, dan kan het best handig zijn als er een lijstje voor je klaar staat met punten waar je aan moet denken. Weet je niet zeker of verhuizen een goede beslissing is? Ook dat ga ik bespreken. Lees je mee?

Waarom een nieuw stulpje?

Men kan verschillende redenen hebben om te gaan verhuizen. Voor het eerst op jezelf gaan, is een veelvoorkomende reden om te verhuizen. Eentje die vanzelf komt. Maar ook als je het gezin wilt uitbreiden kan het zijn dat je op zoek bent naar meer ruimte. Een andere goede reden is het dichter bij je baan willen wonen. Dit komt vaak voor als men van werk gewisseld is. Zoveel levens als dat er zijn, zoveel verschillende redenen om te verhuizen zijn er ook, dat zie je maar.

Alles fris en fruitig

Wanneer je een nieuw stulpje gevonden hebt, ben je misschien geneigd alles meteen in te richten en te settelen.

Nieuw ingericht

Dan kan het inrichten eindelijk beginnen. Voor welke stijl ga je en koop je alles nieuw of tweedehands, dat zijn dingen om over na te denken. Wil jij iets kleurrijks en ga je voor zachte materialen en printjes of kies je voor iets stoers en ga je voor donkere kleuren, steen en metaal? Neem de tijd om je plekje in te richten en een tip: hang de lampen en schilderijtjes meteen op! Anders hangen ze waarschijnlijk over een jaar nog niet.

Het papierwerk op orde

Je moet wel aan een aantal praktische zaken denken. Zo moet je je inschrijven bij je nieuwe gemeente en aan overheidsinstanties je nieuwe adres doorgeven. Ga je voor het eerst op jezelf? Dan is het handig om ook je inkomsten en uitgaven op te schrijven en zo te zien of je goed uitkomt iedere maand en of alles klopt wat betreft je verzekeringen. Heb je die laatste nog niet geregeld, dan is dat nu ook de tijd om te doen.

Andere praktische zaken

Naast het papierwerk zijn er andere dingen die geregeld moeten worden. Zo moet je warmte, water en elektriciteit wel aangesloten worden en het is handig om ook de afvalverwerking te verzorgen voor je op je nieuwe plek gaat wonen. Je kan een afvalbak huren bij MKB-afval. Je kan daar zelfs kiezen voor verschillende afvalbakken zodat je ook je afval kan scheiden en zo recyclet.

Veel woonplezier alvast!

Geef een reactie