Wanneer draag je een smoking?

Een smoking bestaat uit een twee- of driedelige pak die in de meeste gevallen door de man wordt gedragen als avondkleding. Alhoewel je vrij bent om te kiezen voor een smoking pak zijn er verschillende gelegenheden waarvoor het exclusief ontworpen is. Verder geldt in de regel dat je een smoking het liefst na half 6 's middags moet aandoen. Dan weet je zeker dat het de juiste vertoning zal hebben. Heb je een uitnodiging gehad waarbij er staat dat de dresscode een black tie is, dan kun je ervan uitgaan dat een smoking stijl hierbij naadloos zal aansluiten.  Een smoking overhemd is tevens iets wat niet kan ontbreken.

Bruiloftsfeesten

Heb je een uitnodiging voor een bruiloft? En heb je nog niets in gedacht wat je wil aandoen? Dan kun je het best kiezen voor een smoking dress. Je kunt zelf bepalen als het een twee- of driedelig pakje moet zijn. De keuze ligt geheel en al aan jou. Het komt erop neer dat een bruiloft een unieke gelegenheid is om je smoking pak aan te doen. Met een smoking pak op een bruiloft weer je zeker dat je meer dan passend aan hebt. Je aanwezigheid zal zeker gewaardeerd worden indien dit het geval is. 

Receptie

Voor een receptie is een smoking pak heel erg geschikt om aan te doen. Het enige wat je moet doen is om de bijkomende accessoires goed uit te kiezen. Hierbij kun je denken aan een goed passende schoen die het geheel netjes en subtiel kan afwerken. Het maakt in wezen niet uit om wat voor receptie het gaat, omdat een receptie in de meeste gevallen een officieel karakter heeft. Gaat het bijvoorbeeld om een receptie van het werk? Dan is een smoking pak zonder meer de juiste kledingstijl die je moet aanhouden. Een indrukwekkende vertoning zul je altijd voor elkaar krijgen met een smoking pak. 

Bijbehorende voorschriften

Bij een smoking dress horen er bijpassende voorschriften. Een jas is onmisbaar bij een smoking pak. De kleur van je jas moet je zoveel als mogelijk donker houden. Kenmerkende aspecten van een smoking jas is dat het een openstaand revers in glanzend satijn en een borstzak omvat. In je borstzak moet je ook erop toezien dat er een pochet erin is. Ook een geschikte broek moet je keurig kunnen uitkiezen. Een chino heren broek zou je eventueel goed kunnen combineren om een smoking pak voor elkaar te krijgen. Indien je hulp nodig hebt, kun je altijd op zoek gaan naar informatie.  

 

Geef een reactie